KDI Blog Lastest happenings and insights from KDI

design concepts

the general concept is to use linear pieces – gabions, plantings, bamboo fencing (this fence exists near the site) to create N|S lines across the site to partition space, provide security for some of the program pieces, and define circulation. the idea is to maintain visual access E|W across the site to provide continuity from the undugu property to the west, which houses the largest public area in soweto (a large soccer pitch currently being upgraded, as well as some jua kali work sheds), across the semi-public school grounds, to the more private courtyards near the residences to the east of the site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact

mail@kounkuey.org

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 39 other subscribers

Archives